Kdo smo TiBi kreatorji in vaša podporna ekipa?

Skupaj z vami bo naša ekipa veščih posameznikov z različnimi življenjskimi izkušnjami ter različnimi strokovnimi znanji, na osnovi različnih pristopov in s pomočjo različnih programov (delavnice, animacije, treningi, ...) ter z uporabo različnih metod odstirala poti do odgovorov, iskala možnosti in snovala poti do Tja...

To je naša ekipa rednih in občasnih strokovnih sodelavcev, prijateljev in podpornikov našega poslanstva.

Sprejmite pomembno odločitev in nas spoznajte, od tu naprej lahko gremo skupaj po poti razvoja.


Alenka: "Sem izobraževalka in moderiram procese, ki skupinam, organizacijam in posameznikom omogočajo razvoj in nove uvide. Ustvarjalne pristope vnašam v delo z organizacijami v vseh sektorjih družbe.

Po izobrazbi sem mag. znanosti s področja antropologije in socialna pedagoginja. Z navdušenjem delam v okoljih, kjer se srečujemo z bogastvom raznolikosti pri ljudeh - delam tako v slovenskem kot mednarodnem okolju z različnimi generacijami.

Zanimajo me ustvarjalni procesi ter potenciali sodelovanja in skupnega učenja, ki omogočajo kolektivno modrost skupine. Uporabljam pristope, ki podpirajo aktivne načine sodelovanja in raziskovanja potencialov sebe in skupine ter celovit razvoj osebe v varnem okolju."

Področje TiBi programov: moderiranje procesov, refleksija

Alenka: "Po izobrazbi sem magistra kemije, kar mi pride prav tudi v vsakodnevnem življenju - sploh pri ustvarjanju in preizkušanju različnih receptur - pa naj bo to v kozmetiki ali kulinariki.

Ko sva z možem podedovala kmetijo, se mi je življenje spremenilo. Z začetkom kmetovanja sem se začela zavedati pomena zdrave prehrane in naravne kozmetike.

Zgodila se je konoplja, pa gojenje zelišč in starih žit. Veliko raziskovanja - sebe in okolice, tako da danes preko različnih delavnic in programov širim znanje in ga z velikim veseljem predajam dalje.

Z mojim prispevkom, kjer spretno vkomponiram znanja z omenjenih področij v zabavne in enostavne programe, bo vaš tim v prihodnje lahko še bolj povezan."

Področje TiBi programov: ustvarjalno usmerjene aktivnosti

Skozi razikovanje glasbe s telesnimi tolkali in skozi odkrivanje novih zmožnosti izvajanja glasbe, ki nas sicer povezuje na vsakem koraku, vas bo popeljala Anja, ki zase pravi:

"Sem Anja z multinacionalnim priimkom, Roger. A moj priimek ni edini, ki je multi. Sem namreč multipraktik, v kateri je zmešano vse: ljubezen do adrenalina, morja, vožnje s tovornjakom, kolesarjenja, teka, karateja, keramike, kave, filozofije..., vse pa je začinjeno z glasbo.

Sem multiinštrumentalistka, ki kot filozofinja, muzikologinja in glasbena pedagoginja s širokim spektrom znanja ter izkušenj poučujem glasbo otroke in odrasle ter spodbujam kreativnost, navdušenje in uživanje v njeni multifunkcionalnosti.

Ljudem želim pokazati, da za glasbo nikoli ni prepozno. Da ima vsak v sebi glasbeni instinkt, ki ga lahko odkrije prej ali pa kasneje, saj za to prej ni bilo ustrezne podpore ali pa volje. Ravno slednji mi predstavljajo še poseben izziv. Udeležence delavnic spodbujam, da zradirajo omejitve ustvarjalnosti, prestopijo okvirje svojih zmožnosti ter se prepustijo gibu in z njim ustvarijo glasbo.

Nemalokrat ravno tisti »brez posluha« odkrijejo neizmerno zadovoljstvo in užitek v ustvarjanju ritmov s telesnimi tolkali - inštrumenti, ki jih imamo ves čas s sabo, le da ne vemo, kako bi jih uporabili. Tako pri udeležencih prebudim edinstveno ustvarjalno individualnost, ki zažari v duhu kolektivne glasbene ideje."

Področje TiBi programov:  glasbeno usmerjene aktivnosti

Barbara: "Po duši sem kreatorka, snovalka, organizatorka, koordinatorka, SF praktičarka, ... Po izobrazbi sem magistra ekonomskih znanosti - področje menedžment.


Neskončne izzive mi predstavljajo področja družbene odgovornosti, kamor spada tudi ravnanje s človeškimi viri, njihovi potenciali in razvoj. Prepričana sem, da smo ljudje tisti, ki spreminjamo stvari na bolje. Prepričana sem, da vsakdo izmed nas ima v sebi vse potrebne vire moči, ki nam pomagajo pri reševanju različnih življenjskih situacij. Močno verjamem, da smo sposobni, če zapustimo cono udobja in se otresemo rutinskega delovanja,  videti stvari drugače. Lahko pridemo do uvidov, ki nam pokažejo način, kako se bomo "življenja" lotili.

Zato sem navdušena nad pristopom, ki nam omogoča, da hitro, preprosto in učinkovito po metodi Solution Focus Brief Therapy pomagamo udeležencem pogledati na zadeve iz drugega zornega kota in jim tako pripomoči k vzpostavljanju konteksta, v katerem zadeve postanejo možne."

Področje TiBi programov: mediacija, psihološka podpora in opolnomočenje, SF praktik, vodja družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja podjetja, organizatorka in koordinacija programov in projektov, snovalka in moderatorka izobraževalnih procesov.

Bojana: "Mentorica in iskalka vzvodov v ljudeh, ki jim privabi na usta nasmeh in v srca pogum, da naredijo spremembo. Navdušena zbirateljica znanj, ki jih z veseljem delim. Po izobrazbi magistrica znanosti iz podjetništva in sociologinja s področja kadrovskega managementa, kar sta moja temelja, ki sem jih skozi svojo bogato poslovno kariero krepila v mednarodnih korporacijah in domačih družinskih podjetjih. Tako dolgo, da sem nabrala dovolj praktičnih izkušenj, s katerimi lahko sedaj pomagam in svetujem pri kadrovskih, komunikacijskih in organizacijskih izzivih podjetij in posameznikov.

Navdihuje me delo z ljudmi, ker jih lahko s svojim znanjem in izkušnjami podprem, da dosežejo svoje cilje ali da znajo pogledati na stvari na drugačen način. Spoštujem različnost in navdušujem ljudi k iskanju novih znanj. Nudim podporo na področju mentorstva, medgeneracijskega sodelovanja, izobraževalnih modulov, razvoja kadrov in pri pripravi ter uvajanju strategije učinkovitega upravljanja starejših zaposlenih.

Vsako podjetje ima specifične potrebe in z neobremenjenim pogledom »od zunaj« ter širokim naborom izkušenj, pomagam, da skupaj ustvarjamo učinkovite rešitve in programe, da podjetja zmorejo pot stalnih sprememb. Kot online e-mentorica delujem tudi v virtualnem učnem okolju, ki nudi dodatno tehnološko podporo nenehnim potrebam po učenju. Trdno verjamem, da deljenje znanj, vodi do novih spoznanj."

Področje TiBi programov: razvoj kadrov, strategija učinkovitega upravljanja starejših zaposlenih, razvoj učinkovitega mentorstva.

Boštjan: "Okrog štedilnika se vrtim že približno 30 let. Veseli me vse, kar je povezano s kulinariko.

Rad imam urejeno in pozitivno okolje. Tudi za podjetja in za medsebojne odnose velja, da se lahko razvijajo in zagotavljajo stabilnost, uspešnost in učinkovitost, če ustvarijo takšno okolje: urejeno in pozitivno.

Kuhanje ni samo mešanje kuhalnice in slepo sledenje receptom. Zahteva odlično organizacijo in hkrati dovoljuje kreativen pristop. Lahko uporabimo lastne ideje in eksperimentiramo.

Jed, ki jo postrežemo našim gostom je kot naše ogledalo. Odraža kako smo organizirani, kako smo pripravljeni na izzive, kje so naše meje in do kam si upamo iti. Če se vse poklopi, je tudi krožnik lep in hrana okusna. Kuhar ponosem in gostje zadovoljni ...

Z mano boste lahko doživeli edinstveno timsko izkušnjo in spoznali, da lahko tudi skozi tako  vsakdanje opravilo kot je kuhanje, vnesete v svoje življenje in življenje na delovnem mestu navihanost, estetiko in romantiko.

Skozi kulinrčni pristop in s pomočjo ekipnega duha vas želim med drugim pripeljati tudi do spoznanja, kako pomembno je sodelovanje in spoštovanje in, da so meje največkrat samo v naših glavah."

Področje TiBi programov: ustvarjalno usmerjene aktivnosti

Jaka Kovač je trener in facilitator z več kot 15 letnimi izkušnjamo vodenja izobraževanj. Je član Društva facilitatorjev Slovenije in mednarodnega gibanja "Art of hosting", s katerimi v slovenski prostor prinaša inovativne metode skupinskih procesov. S kolegi vodi različna izobraževanja za podjetja, nevladne in mladinske organizacije, javne zavode, šole in športne klube na teme kot so komunikacija, reševanje konfliktov, vodenje skupin in skupinska dinamika, medkulturni dialog, vodenje sestankov in izobraževanj... Je certificiran trener nenasilne/povezovalne komunikacije pri ameriškem centru za nenasilno komunikacijo (CNVC), več let je prakticiral skupinski dialog, je učitelj meditacije, 20 let je bil trener juda.

Jaka pravi, da: "Pri mojem delu me najbolj navdušuje raziskovanje kolektivne modrosti skupin ter odpiranje novih polj možnega. Pri tem se trudim ustvarjati varen in ustvarjalen prostor, ki udeležencem omogoča priti v stik s sabo ter pripomore k ozaveščanju svojih potencialov ter potencialov skupine."

Redno se udeležuje izobraževanj nenasilne komunikacije (po Marshallu B. Rosenbergu), in je v procesu certifikacije za mednarodnega trenerja. Več let se je učil in prakticiral skupinski dialog (po Davidu Bohmu).

Jaka: "Več kot 10 let se že ukvarjam z nastopanjem kot klovn in animator, izvajam različne tematske delavnice za otroke, mladostnike in odrasle ter vodim programe zasnovane na socialnem cirkusu. Aktiven sem tudi na področju kulture in folklore, kjer že 8 let vodim otroško folklorno skupino. Zaposlen sem kot spremljevalec otrok s posebnimi potrebami na Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani.

Z uporabo pestrih metod poskušam različnim udeležencem približati gledališče, prvine javnega nastopanja in uspešnega komuniciranja, socialne ter druge aktivnosti, ki temeljijo na zaupanju in preseganju lastnih meja. Stremim k temu, da se udeleženci skozi te načine bolje spoznajo, si bolj zaupajo, drug pri drugem spodbujajo inovativno razmišljanje in iščejo lastno kreativnost ter se naučijo popolne spontanosti v različnih življenjskih situacijah.

S skrbno izbranimi in dobro načrtovanimi socialnimi aktivnostimi bomo udeležence spodbudili k skupnemu iskanju rešitev in gibanju v enakem ritmu na zabaven in sproščen način. Spoznali bodo, da jim lahko različni sodelovalni pristopi omogočijo, da hitreje in bolj efektivno najdejo pot do zastavljenih ciljev."

Področje TiBi programov: socialne aktivnosti s poudarkom na sodelovalnih pristopih 

Jernej: "Sem glasbenik in avtor, javnosti najbolj poznan kot član glasbene skupine Mi2, v kateri igram od samega začetka. Kot avtor dobre polovice besedil in nekaterih največjih uspešnic svoje matične zasedbe, pišem tudi za druge glasbene izvajalce, ustvarjam za gledališče in televizijo. V letu 2016 je izšlo moje prvo literarno delo, roman Pevci pozabljenih pesmi.

Pod mojim vodstvom se bodo udeleženci na ustvarjalnih delavnicah pobliže spoznali z glasbenim ustvarjanjem in se preizkusili v veščinah kreiranja in posredovanja želenih sporočil skozi popularno glasbo.

Seveda so tovrstne aktivnosti ne morejo biti drugačne, kot zelo zelo zabavne! Pričakujte vzneseno viharjenje možganov, krepitev skupinskega duha in razbijanje stereotipov o tem, kdo zmore pesniti in kdo stopiti na oder pred ljudmi, ki ga poznajo."

Področje TiBi programov: glasbeno usmerjene aktivnosti

Lucija: "Zaljubljena sem v potepanje in potovanja. Na poti sem se srečala že z marsičem: škorpijonom v nahrbtniku, kameleonom pod sedežem in s stropa padajočimi kačami. Obožujem ples. Bila sem še študentka, ko sem ustanovila plesno šolo za otroke. Vedno sem rada v družbi mladih po srcu! Več kot deset let sem se, kot vodja mladinskega centra, posvečala igrivi naravi mladih, kar (btw) tudi preverjeno globinsko pomlajuje. Sem za natur. Prav zato sem v nedavni preteklosti dosledno posnemala teto Pehto v nabiranju zelišč in pripravi okusnih čajnih mešanic, za katere so se našli kupci širom sveta. Živim na podedovani kmetiji, kjer ljubiteljsko, a z entuziazmom, pridelujemo hladno stisnjena olja in se predajamo čarom življenja v naravi ter ga delimo z našimi gosti.

Kot doktorica sociologije nastopam v vlogi predavateljice, publicistke in svetovalke. Ljudem pomagam premagovati negativno telesno samopodobo. Opozarjam jih, da lepotni ideali, ki jih gledamo na TV in v modnih revijah, niso resnični. Prizadevno se trudim navduševati starše nad samozavedanjem in čutno vzgojo. Igranje različnih vlog ni vedno enostavno, je pa poučno in koristno. S-a-m-o-s-p-o-z-n-a-v-a-j-o-č-e (uf, zapletena in dolga beseda!).

Pri TiBi-ju stavim prav na to - skozi procese igranja vlog postanemo detektivi v odkrivanju lastnih (nezavednih) vlog, predsodkov, stereotipov, karakternih lastnosti in komunikacijskih vrzeli. Moj TiBi moto: igraj in se spoznaj! ;)"

Področje TiBi programov: aktivnosti s poudarkom na samopodobi

Maja: "Sem oblikovalka, slikarka in ilustratorka, ki je šturirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje.

Jadra kreativne poti sem obrnila v svojevrstno ilustracijo, kar je nedvomno posledica kreativne in karierne poti, ki jo s svojimi štirimi otroci doživljam iskreno in intenzivno. Z njimi se sprehajam od svojega do njihovega otroštva in svoje še vedno neizživeto otroškost udejanjam v figuraliki. Znakovnost izmišljenim in slikovitim figuram vdahnem sanjski karakter, hkrati pa nagovarjam s svojo radoživostjo. Dinamičnnost potencirajo motivi, ki prehajajo iz domišljijskega v realni svet ali pa v obratnem vrstnem redu.

V odkrivanju otroka v sebi skozi barve in slike se lahko dotaknemo delovne klime v podjetju, na drugačen način pogledamo na to, kako posameznik vidi sebe, kako sodelavce, kako pravzaprav vrednoti celotno organizacijo ter odnose v njej.

Ciljam na to, da skozi ustvarjalno umetniški duh vsakega posameznika skozi slike in barve približam pozitivno okolje, ki je posamezniku prijetno in kjer se vpleteni medsebojno razumejo in spoštujejo."

Področje TiBi programov: likovno usmerjene aktivnosti

Matjaž in Tina: "Smo ekipa žonglerjev, artistov, cirkusantov, bruhalcev ognja in izvrstnih animatorjev ter pedagogov. S cirkuškimj veščinami se ukvarjamo že dobro desetletje in smo strokovnjaki na svojem področju. Nova znanja in izkušnje smo nabirali širom Evrope in to znanje sedaj z velikim veseljem predajamo naprej. Vidite nas lahko v naših artističnih predstavah ter aktivnih animacijah, ki jih prirejamo širom Slovenije in drugod.

Cirkuške veščine vidimo kot dober vzpodbujevalec motorike, koncentracije, koordinacije, način sproščanja ter močan medij za povezovanje ljudi v trdne skupine.

Z našo animacijo boste pridobili na zaupanju, sodelovanju, poiskali svoje notranje ravnotežje ter ugotovili da skupaj zmoremo več."

Področje TiBi programov: v igro, humor in zabavne animacije usmerjene aktivnosti

Renata: "Sem mamica hčeri Niki. Svojo samostojno pot sem začela pri 40ih. Nikoli nisi prestar za uresničitev svojih sanj in ciljev. Morda je le moja pot bila samo malo daljša, saj sem dolgo postavljala temelje.

Življenje se mi vrti okoli estetike in tekstila. Največji izzivi so, da staro izgleda spet modno in je uporabno ... Moje šiviljsko ustvarjanje temelji na recikliranju starega jeansa. Ti stari kosi imajo poseben pomen: vsak kos ima svojo zgodbo. Resnično, saj mi zgodbe odkrijejo in zaupajo stranke. Ene so žalostne, druge pa smešne "za dol past" :) In vsak kos nosi v sebi tudi karakter.

Preden se lotim ustvarjalnega dela iz materialov za ponovno rabo in kreiranja nove "zgodbe" vedno dodobra preučim naročnika. Vsak novi kos oblačila mora imeti karakter, ki se ujema z osebnostjo, ki bo ta kos oblačila nosil. Moram videti v njegovo dušo in srce. Temu pravim "Skozi šivankino uho, v tvoje srce!".

... šele nato se lahko začne ustvarjanje.

V sklopu naših ustvarjalnic bomo z raznimi materiali in oblikamo sestavaljali mozaik, ki bo tvoril celoto. V procesu ustvarjanja bomo tudi tukaj skozi šivankino uho iskali jasno sliko vašega timskega duha. Se povezovali in se naučili, da le ni vse za staro šaro in kako lahko z nekaj izvirnosti in ustvarjalnosti ter z malo truda stare stvari dobijo nove pomene. Tako kot tudi sicer velja v vsakodnevnem življenju."

Področje TiBi programov: ustvarjalno usmerjene aktivnosti

Simona: "Kot psihologinja z organizacijsko žilico ter s strastjo do povezovanja nadvse uživam v raziskovanju in razvijanju potencialov ljudi.

Radovednost, široko področje zanimanja in iznajdljivost so me pripeljali do raznolikih izkušenj, ki jih pri delu z ljudmi s pridom uporabljam. Navdušuje me predvsem sodelovanje v procesnih vsebinah usmerjenih v razvoj posameznika in skupine.

Moj prispevek k programom je v analizi, prepoznanju potreb in združevanju razpršenih informacij v vsebinsko strukturo ter refleksijo z evalvacijo.

Skupaj z vami bom z veseljem in predanostjo vpeljevala in se osredotočala na učinkovite načine prenosa znanja, ter skozi odkrivanje avtentičnosti posameznika, skupine in organizacije soustvarjala procese kreativnosti, razvoja in sodelovanja.

To je nenazadnje tisto kar omogoča inovativnost in napredek posameznika in skupine."

Področje TiBi programov: analiza stanja in procesov, refleksija

Tomaž: "Moje poslanstvo je pomoč ljudem pri krepitvi zdravja in dobrega počutja. Sem osebni trener, inštruktor samoobrambe, inštruktor streljanja, ultramaratonec, praktik meditacije, ljubitelj preseganja samega sebe v vseh pogledih. Vse kar učim druge, delam tudi sam. Zdrav način življenja je moja vsakdanja praksa, zato jo z veseljem in lahkoto prenašam na druge.

Ukvarjam se s celostnim pristopom ozaveščanja o pomenu skrbi za lastno zdravje in dobro počutje ter aktivnega staranja delovne sile v podjetjih ter z individualno obravnavo posameznikov za izboljšanje vseh parametrov zdravja, počutja in lažjega soočanja s stresom. V moji teoriji obstajajo trije temelji, za katere menim, da so sestavni deli dobrega fizičnega zdravje, telesne kondicije in duševnega zdravja. Poimenoval sem jih GPS in predstavljajo G-ibanje, P-rehrano, S-proščanje. Vsi so za zdravje in dobro počutje posameznika zelo pomembni in odvisni eden od drugega. Skozi delavnice, ki so dopolnjenje s prikazom in izvedbo vaj, udeleženci spoznajo kaj so ti temelji ter se naučijo kako delati najbolje, da so v pomoč pri krepitvi zdravja telesa in duha. Vsak udeleženec prejme tudi e-priročnik: S PRESEGANJEM MEJA DO DOSEGANJA CILJEV, ki služi kot kažipot v viharnih časih, ko posameznik potrebuje motivacijo in znanja, ki so v pomoč pri izboljšanju stanja.

Človeške duše ne zanima preteklost, tukaj je zato, da nam pomaga ustvarjati in kreirati življenje tukaj in sedaj.

Dajte svojim sanjam, želji po boljšem počutju in kondiciji priložnost!"

Področje TiBi programov: promocija zdravja na delovnem mestu - program T-FIT

Se nadaljuje ...

TiBi kreatorji so razvrščeni po abecednem redu.