Psihološka podpora in opolnomočenje skozi pogovore: poslovno in zasebno


Ko se zdi, da ste na tleh, ko se tako rekoč 'zaciklalte' v mislih in dejanjih in ne vidite pravega izhoda iz situacije, ko se znajdete v objemu osebne ali kake drugačne krize in potrebujete takojšnje in uporabne rešitve, je pogovor tisto, kar vas bo postavilo na noge. Ali pa ste se znašli na razpotju in želite sprejeti dobro odločitev, pa vam manjka pogled iz drugega zornega kota, da bi se lažje odločili?

"K rešitvam usmerjen pristop" (angl. Solution Focused Approach / SF), ki ga uporabljam pri delu s posamezniki na osebni ravni ali pa kot zunanja psihološka podpora zaposlenim v podjetjih, je učinkovit in preprost način, ko vam s pomočjo pogovora pomaga, da se premaknemo od točke vašega izziva do željene rešitve.

Pristop SF je primeren za posameznike, pare, družine, time, skupine pa tudi za organizacije. Je hiter način ukrepanja. Unikaten. Preprost. Minimalističen. In deluje. In je v svetu bolj in bolj uveljavljen.

Rada bom vaša podpora na poti do vaših rešitev!

Sem Barbara Zacirkovnik, magistra ekonomskih znanosti iz področja menedžmenta, usposobljena praktičarka individualnih in skupinskih coachingov po metodi Solution Focused Aprouch - t.j. v rešitve usmerjen pristop za usmerjenost v spremembe na bolje, certificirana mediatorka, certificirana vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja ter snovalka in moderatorka izobraževalnih procesov.

Od nekdaj mi neskončne izzive predstavljajo: kultura, etika in morala posameznika in družbe. Obožujem področje 'človeških virov', njihove potenciale in razvoj teh. Kot temelj dobrih odnosov postavljam v gaberite medsebojno spoštovanje, nenasilno komunikacijo in transformativno trajnostno naravnanost. Od tu naprej se začne zgodba odgovornosti, zavzetosti, pripadnosti, prispevanja, ...

Prepričana sem, da smo ljudje tisti, ki spreminjamo stvari na bolje. In verjamem, da vsakdo izmed nas ima v sebi vse potrebne vire moči, ki nam pomagajo pri reševanju različnih življenjskih situacij. Verjamem, da smo ljudje sposobni, če le zapustimo cono udobja in se otresemo rutinskega delovanja, videti stvari drugače in znamo priti do uvidov, ki nam pokažejo način, kako se bomo "življenja" lotili.

V svojem aktivnem delovnem obdobju sem delala in se razvijala na številnih področih, zaradi česar se je okrepila moja čustvena inteligenca in oblikovala zrela empatična osebnost.

Zato sem se podala v coaching, ker na vsakem koraku stremim k rešitvam in ne k problemom, ker gledam naprej in ne nazaj, ker iščem potenciale in ne pomanjklivosti, ker verjamem, da se da...

Ker znam. Ker z izjemnim občitkom za ljudi in številnimi znanji lahko pripomorem k ustvarjanju pogojev,  ko stvari postanejo možne in ko lahko skupaj ustvarjamo situacije, ki vas opolnomočijo za usmerjenost v rešitve, prihodnost in spremembe na bolje.

Če potrebujete pogovor, iščete psihološko podporo in želite, da se vaši potenciali identificirajo, zato, da jih boste lahko izkoristili za lastno opolnomočenje, vas vabim, da naredite naslednji korak in stopite v stik z mano:

izpolnite spodnji obrazec, ali mi pišite na barbara@emendo.si oz. me pokličete na 031 395 888

in skupaj se bomo lotili potovanja od 'tu' do zastavljene točke.

Kaj je še dobro, da veste?

Življenjski izzivi nas spodbujajo, da iščemo nove poti in vire v sebi ter okoli nas, ki še niso izkoriščeni.

Naši notranji viri so neomejeni in vsi odgovori, ki jih iščemo, so v nas samih.

Coaching je način, s pomočjo katerega pridemo do teh odgovorov. Je način, ki pomaga pri iskanju rešitev, odpravi dilem in zastavlja nove izzive na vseh področjih našega življenja.

Je zaupen in strukturiran pogovor med klientom in coachem, med vami in mano. Je interaktivni proces, pri katerem uporabljam posebne tehnike spraševanja, preko katerih postopoma začnete gledati na stvari z drugega zornega kota ter tako pridete do novega uvida in/ali spoznanj.

Pomagam vam, da pri tem lahko sami najdete rešitev, ki je pred tem niste videli oz. je zaradi omejitev v svojih miselnih procesih niste mogli videti. V vas se prebudi kreativni del, ki postreže z odgovori, idejami in rešitvami.

Temelj k rešitvam usmerjenega coachinga je usmerjenost k rešitvam, pri čemer vi vodi te proces, jaz pa postavljam vprašanja, s katerimi spodbujam ta proces, in preko katerega boste sami prišli do novih potrebnih uvidov.

Glavni cilj coaching procesa je, da vam pomagam tako, da uporabite vse svoje potenciale in vam hkrati zagotovitim čim večjo uspešnost pri razreševanju vaših situacij. Teme izpostavite, ki jih želite predelati izpostavite vi.  In so lahko najrazličnejše, od partnerskih težav, starševskih stisk, poklicnih dilem, postavljanja življenskih ciljev, krepitve samozavesti, ...

Coaching ni terapija ali svetovanje, saj uporabljam metodologijo, ki je usmerjena v sedanjost in prihodnost, ne iščemo vztokov in razlogov, ampak je bistvo procesa, da ves čas iščemo rešitve in možnosti za spremembe na bolje.